Launcher Meselesi

tarafından
43
Launcher Meselesi

Launcher Nedir?

Launcher (Başlatıcı) android işletim sisteminin bir parçasıdır, Android işletim sisteminde “Ana Ekranı” kontrol eder. Yüklenmiş olan uygulamaları göstermekle sorumludur. Bir Android akıllı telefon veya tablet kullanırken, cihazın ana ekranındaki GUI’yi (grafik kullanıcı arayüzü) tamamen değiştiren üçüncü taraf başlatıcılar kurulabilir. Örneğin, kullanıcıların simge boyutunu, sayfa geçişlerini ve simge paketlerini özelleştirmesine olanak tanıyan birçok başlatıcı kurulabilir. Peki bu launcher olayı işe yarar mı?

Launcher Değiştirmenin Getirileri

Bu aslında hangi launcher kullanacağınızla alakalı. Ne demek istiyorum? Launcherların görevleri temelde aynı olsada binlerce farklı launcher var. Paralı veya ücretsiz açık kaynak kodlu veya kapalı kodlu hatta reklam içerenleri bile var. Sizlere Android Launcherları tavsiye etmeye başlamadan önce launcher ile neleri değiştirebiliriz ondan biraz bahsetmek istiyorum. Bir başlatıcı android telefonunuzun görüntüsünü değiştirebilir uygulamaların açılış süresini hatta telefonun kullanıdığı ram ve şarj miktarınıda.

Telefonunuz daha az ısınabilir.

Şarjı daha uzun süre gidebilir.

Kullanıcı arayüzü size daha uygun hale gelir.

Ram tüketimi azalabilir ve launcher özelliklerine bağlı olarak başka özelliklere sahip olabilirsiniz.

Nasıl Yeni Launcher Kurabilirim?

Bunun bir çok yolu var Github’dan kodları ile birlikte indirebilirsiniz. Google Play Store’dan indirebilirsiniz veya internetten indirebilrsiniz. Eğer ki playstoredan kurmuyorsanız android telefonunuza apk yükleme izni ermeniz gerekmektedir ve istediği diğer izinleri sağlamanız gerekektedir.

Android Launcher Tavsiyeleri

Linklere tıklayarak ulaşabilir ve size en uygun olanı seçebilirsiniz…

Microsoft Launcher

Nova Launcher

Linux CLI Launcher (Kendi favorim alışması biraz zaman alıyor ama alıştıktan sonra çok iyi. Linux Terminal sevenler için birebir).

SLT Ubuntu Style

Minty Theme for Lynx Launcher